lauantai 25. toukokuuta 2013

...Koulutyö takana, kesätyöt edessä

Koulu-urakka päättyi eilen nelipäiväiseen intensiivikurssiin, jonka aiheena oli EU ja siitä kirjoittaminen. Mikä kummallisinta, kurssi oli yksi kevään parhaita. Opettajana toimi hollantilainen Peter Verveij, joka on opettanut journalismia myös Hogeschool Utrechtissa, jossa opiskelin viime keväänä. Eipä siis ihme, että kurssilla tuli heti hirveä ikävä Hollantiin  onneksi lähden sinne jo reilu parin viikon päästä.

Ken olisikaan uskonut, että EU-asiat voisivat tuntua ymmärrettäviltä, saatikka kiinnostavilta? Eräät kurssillamme kirjoittivat siitä, mitä tapahtuisi, jos Suomi lähtisi EU:sta, ja summa surrarum, se olisi kalliimpaa kuin se, että Suomi jää unioniin. Lyhyen EU-kurssimme hedelmiä voi lukea wordpressin blogista.

Tällä viikolla olin myös Ylen kesätoimittajien lounaalla, jossa koin vastustamatonta tarvetta ottaa kuvia syömästäni lounaasta ja postata niitä Facebookiin. Lautasellani oli lohimedaljonki, uusia perunoita, pinaatti(?)kastiketta, höyrytettyjä kasviksia ja salaattia. Kuitenkin ihmisten Instagram-ruokakuvia muistellen päätin vain syödä lautasen tyhjäksi siitä sen kummemmin muille raportoimatta (paitsi näköjään nyt!).

Kesätoimittajajoukko oli hyvin sekalaista porukkaa, eri oppilaitoksista ja eri luokka-asteilta. Emme kuitenkaan tule tekemään ihan kauheasti yhteistyötä, sillä olemme kaikki niin eri puolilla taloa. Oma paikkani tulee olemaan toimitustalossa nykyisen paikkani vieressä, Yle.fi-etusivun puolella. Saan koulutuksen myös kanavasivujen päivittämiseen, vaikka se ei olekaan ensisijainen vastuualueeni.

Ensi viikolla on ainakin toistaiseksi viimeinen viikkoni Elävässä arkistossa, jossa olen viihtynyt jo melkein vuoden harjoittelijana ja tuntityöläisenä. Ensimmäisen etusivu-työviikkoni jälkeen lennänkin jo Hollantiin, hip hei! Jo on aikakin! Kesä saa tulla.

Muutenhan en ole viime aikoina päivitellyt blogia sen takia, että olen auttamattoman koukussa Mad Meniin. Kohta olen katsonut kaikki jaksot, ja jos en koukkuunnu taas johonkin uuteen sarjaan, voisin jopa päivittää blogiani useammin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti