tiistai 23. huhtikuuta 2013

...Tänään perustin elämäni toisen blogin


Tervetuloa seuraamaan 23-vuotisen historiani toista blogia! Ensimmäisen blogini perustin Wordpressiin vuonna 2010 sulateltuani ideaa koiralenkeillä noin vuoden verran. Päätin kirjoittaa journalismin opinnoistani, koska hei – ketä kiinnostaisi lukea, missä kahvilassa olin ja mitkä sukat laitoin jalkaan?

Päätin siis kirjoittaa ASIAA JOURNALISMISTA. Mutta oikeasti taidan haluta kirjoittaa juuri niistä sukista ja kahviloista, joten siksi tämä blogi numero kaksi.

Intoni journalismin opiskeluun ei onneksi sammunut blogini kanssa samanaikaisesti. Päinvastoin! Minulla on opinnäytetyö lähtökuopissa ja tarkoitukseni on valmistua tämän vuoden joulukuussa. Palkinnoksi ja porkkanaksi olen päättänyt hankkia liput Australiaan vuoden vaihteessa ja viettää siellä muutaman kuukauden. Sen jälkeen tarkoitus on palata Suomeen ja aloittaa ankara pohdinta aiheesta: ”Mitäs sit?”

Yhtenä vaihtoehtona voi olla muutto Tampereelle, jonne poikaystävä on mankunut jo monta vuotta. Omat juureni ovat vain kolme R-junan pysäkkiä Helsingin rautatieasemalta – eli Keravalla. Sherwoodista muutin Töölöön poikaystäväni kanssa tammikuussa 2010 vain muutamaa päivää ennen kuin aloitin journalismin opiskelun Haaga-Heliassa. Nyt olemme asuneet puoli vuotta Maunulassa. Enää dösärillä seistessäni edestäni eivät vilistä autot vaan oravat.

Verrattuna ensimmäiseen blogiini tämän blogin perustaminen kävi käden käänteessä ja hetken mielijohteesta: saavuin työpaikalleni Yleisradioon kello 9.00. ja sain sähköpostin, jossa kerrottiin kahden tunnin blogi-koulutuksesta. Kouluttajana oli Project Mama -blogin Katja. Siinä Katjaa muutaman tunnin kuunneltuani ja pari Dumblea mässytettyäni päätin, että minähän perustan uuden blogin. Ja nyt puhuisin vain itsestäni.

Tämä on siis lähtötilanteeni blogi numero kakkosessa. Ja kuten tässä blogissa tullaan huomaamaan, minulla on hieman vaikeuksia elää tässä hetkessä – suunnittelen jatkuvasti, mitä teen ”sitten kun”. Siksi lopetan tämän ensimmäisen postaukseni kuvaukseen tästä hetkestä.

Niiskutan tässä tietokoneen ääressä, koska alkava flunssani on nyt siirtynyt vaiheesta kurkkukipu vaiheeseen nuha. Pitäisi kirjoittaa eilen tunnilla kesken jäänyt tulosuutinen ja harjoitella, miten esittelen huomenna Maalla-lehden Pinterest-sivut, jota olen rakentanut tässä viime viikot toisella koulukurssilla.

Saattaapa olla että, menen vain katsomaan telkkaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti