maanantai 29. huhtikuuta 2013

...Aikamatka parhaimpiin reissumuistoihini alkaa nyt!

Ainahan se on mielessä – uusi matka ulkomaille. Seuraavan kerran sellainen on tiedossa kesäkuussa, jolloin lennän toiseen kotiini eli Hollannin Utrechtiin tapaamaan vaihtokavereitani.

Sitä ennen ajattelin verestää parhaimpia lomamuistojani tällä megalomaanisella postaussarjalla. Tervetuloa siis aikamatkalle parhaimpiin reissumuistoihini tämän vuoden tammikuulta aina maaliskuulle 2006 saakka.

Ei kuitenkaan makeaa mahan täydeltä heti: tänään vapunaaton aattona ja Queen's Nightina (terveisiä Hollantiin!) jaan vain viimeisimmän ulkomaanmatkani kohokohtia. Muistelussa siis rehellisen helppo, mutta iloisesti yllättävä pakettimatka poikaystävän kanssa Gran Canarialle tammikuussa 2013.

Sioux City, 11.1.2013, Gran Canaria

Törkeä turistimesta, mutta silti myös mahtava! Täällä on kuvattu länkkärilegenda Kourallinen dollareita eli itse Clint Eastwood on ratsastanut kylän hiekkaisia teitä. Pääsylippuun kuului sisäänpääsyn lisäksi lihaisa barbequebuffetti ja vierailu matelijataloon. Onni oli rajaton oluttarjoilu, joka helpotti iltaan kuuluvan villin lännen show'n seuraamista huomattavasti...

Mantelilaakso, 15.1.2013, Gran Canaria

Peruseläkeläisten tavoin ollessamme Gran Canariaa kiertävällä saarikierroksella, avautuivat nämä henkeäsalpaavat näkymät eteemme. Ainoa murhe oli, että jouduimme ihailemaan Mantelilaaksoa bussin sisältä käsin. Jos vielä joskus palaan saarelle, en varmasti tyydy samaan.


 Terorin vuoristokylä, 15.1.2013, Gran Canaria

Suuren saarikierroksen yksi vierailukohteista oli Terorin vuoristokylä, joka oli täynnä viehättäviä, värikkäitä taloja koristeellisine parvekkeineen. Muistaakseni oppaamme väitti Terorin olevan Unescon maailmanperintökohde, mutta näin ei kuitenkaan ole Unescon nettisivujen mukaan.



Terorin vuoristokylä, 15.1.2013, Gran Canaria

No tietysti yksi matkojeni kohokohdista – missä vaan ja milloin vaan – on aina jonkun söpön koiran tapaaminen. Koirat ovat muuten maagisia olentoja: kun amerikkalaisten tv-sarjojen potentiaalia testataan testiyleisöllä ennen televisiointia, kannattaa sarjojen tekijöiden sijoittaa testiyleisölle näytettävään jaksoon koira. Miksi? Koska sarjan viihdyttävyydestä alati +/- mittarin avulla raportoiva katsoja kääntää aina reilusti plussan puolelle, kun ruutuun ilmestyy koira. (Jos et usko, katso aihetta käsittelevä ohjelma TÄSTÄ linkistä. Itse kirjoitan dokumentista myöhemmin.)

Tässä muistelut tältä illalta. Ensi kerralla sukellan viime vuoteen eli vaihto-oppilasaikaani liittyviin matkoihin. Olivatpa ainakin erilaisia kuin tämä yllä kuvailemani perussuomalainen pakettimatka.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti